Blackmagic Design PYXIS 6K EF

Napredna digitalna filmska kamera nevjerojatno svestranog dizajna! Uključuje senzor punog okvira 36 x 24 mm 6K, širok dinamički raspon i L nosač. Snima Blackmagic RAW s proxyjima na CFexpress. Dostupno od 6/2024 .

Više informacija

3 461.25 € s PDV-om 2 769 € bez PDV-a
-+
Dostupnost
Prema > 5 kom

Prikaži svu dodatnu opremu

Opis proizvoda ČLANCI

Opis proizvoda

Napredna digitalna filmska kamera nevjerojatno svestranog dizajna! Uključuje senzor punog okvira 36 x 24 mm 6K, širok dinamički raspon i L nosač. Snima Blackmagic RAW s proxyjima na CFexpress. Dostupno od 6/2024 .

Što je uključeno:

 • Blackmagic PYXIS 6K
 • Poklopac za prašinu na kupoli objektiva
 • PYXIS standardna ploča
 • PYXIS SSD ploča
 • Napajanje od 60 W s konektorom za zaključavanje i međunarodnim adapterima
 • Knjižica dobrodošlice
 • DaVinci Resolve Studio aktivacijski ključ

Blackmagic PYXIS 6K je digitalna filmska kamera nove generacije koja ima svestrani dizajn kutije ili kocke tako da možete opremiti savršenu kameru za svoju produkciju! Ovaj novi model ima masivni 36 x 24 mm 6K senzor s 13 stupnjeva dinamičkog raspona i dva CFexpress medijska snimača, sve u prilagodljivom kućištu. Blackmagic PYXIS 6K dostupan je u tri modela, a korisnici mogu birati između L-Mount, PL ili Locking EF nastavka za objektiv.

S više točaka za montažu i bočnim pločama s dodatnom opremom, Blackmagic PYXIS je jednostavno konfigurirati u kameru kakvu korisnici trebaju. Kompaktno tijelo PYXIS-a izrađeno je od precizno CNC strojno obrađenog zrakoplovnog aluminija, što znači da je lagano, ali vrlo čvrsto. Kupci ga mogu jednostavno montirati na niz opreme za kamere kao što su dizalice, gimbal ili dronovi. Osim višestrukih navojnih nosača od 1/4" i 3/8" na vrhu i dnu tijela, Blackmagic PYXIS ima niz bočnih ploča koje dodatno proširuju njihovu mogućnost montiranja dodataka kao što su ručke, mikrofoni ili čak SSD-ovi. Sve to znači da korisnici mogu izraditi savršenu kameru za bilo koju proizvodnju koja je i robusna i pouzdana.

Blackmagic PYXIS ima masivni senzor punog kadra s prirodnom rezolucijom od 6048 x 4032. To je gotovo tri puta veće od Super 35 senzora i omogućuje korisnicima snimanje s malom dubinom polja ili korištenje anamorfnih leća neobrezanih za pravi kinematografski izgled. Bez obzira na to snimaju li korisnici na jakom suncu ili pri gotovo nikakvom svjetlu, 13 stupnjeva dinamičkog raspona s dvostrukim izvornim ISO-om do 25 600 pružaju zapanjujuće slike s niskim šumom u svim uvjetima osvjetljenja.

Korištenje cijelog područja senzora daje kupcima jedinstvenu sliku otvorenih vrata 3:2 koja također omogućuje korisnicima da ponovno kadriraju svoje fotografije u postprodukciji. Veliki senzor također omogućuje korisnicima da rade u pravom 6:5 anamorfnom formatu bez izrezivanja, čineći širokozaslonske kinematografske slike detaljnijima iu višoj razlučivosti nego što je to dosad bilo moguće.

Uz 3 modela, kupci mogu birati između L-Mount, EF ili PL objektiva, čineći Blackmagic PYXIS kompatibilnim s najvećim izborom kino i fotografskih objektiva na svijetu. Model L-Mount radi s najnovijim lećama punog okvira Leica, Panasonic i Sigma, ali također može primiti adaptere za leće, omogućujući kupcima korištenje širokog spektra novih i starinskih leća. EF model omogućuje korisnicima korištenje visokokvalitetnih fotografskih leća koje kupci već posjeduju iz DSLR-a ili čak Blackmagic Pocket Cinema kamera. Ili PL model omogućuje korisnicima rad s profesionalnim kino objektivima Zeiss, ARRI, Cooke i drugih bez potrebe za adapterom.

Blackmagic PYXIS može snimati u svim standardnim rezolucijama i brzinama kadrova od HD do DCI 4K pa čak i 6K. Kupci čak mogu snimati fotografije od 24,6 megapiksela. Blackmagic PYXIS će snimati do 36 fps pri 6048 x 4032 3:2 open gate ili 60 fps pri 6048 x 2520 2.4:1 i 60 fps pri 4096 x 2160 4K DCI. Za veći broj sličica u sekundi korisnici mogu podesiti senzor i snimati do 100 fps pri 2112 x 1184 Super 16.

Ugrađeni LCD na Blackmagic PYXIS više je od običnog prikaza statusa. To je HDR dodirni zaslon visoke rezolucije od 4 inča koji je također savršen za praćenje i pregledavanje snimaka na setu. Njegova puna HD rezolucija znači da kupci mogu kadrirati i fokusirati svoje snimke bez potrebe da nose sa sobom glomazni vanjski monitor. Kupci čak mogu koristiti zaslon kao stanicu za pomoć pri fokusiranju.

Blackmagic PYXIS ima logičan dizajn koji stavlja važne funkcije kao što su ISO, WB i okidač na dohvat ruke sa zaslonom osjetljivim na dodir i fizičkim kontrolama. Red od 3 prilagodljiva funkcijska gumba znači da kupci ne moraju ići u lov na izbornike na malenom zaslonu kako bi pronašli naredbu. Kontrole se čak mogu zaključati kako bi se izbjeglo slučajno mijenjanje postavki tijekom snimanja ili kada je kamera izvan dohvata na opremi.

Inovativne bočne ploče dodatno proširuju mogućnost postavljanja njihove kamere. Standardna ploča uključena uz Blackmagic PYXIS izrađena je od istog aluminija za zrakoplove kao i tijelo kamere i ima 2 1/4" navojna nosača i jedan 3/8" navojni nosač, što korisnicima omogućuje dodavanje mikrofona, nosača ili drugog pribora. Ili kupci mogu pričvrstiti uključenu SSD ploču koja nudi prikladnu lokaciju za sigurno pričvršćivanje USB-C pogona za snimanje ili čak mobilnog telefona za live streaming.

Blackmagic PYXIS snima u Blackmagic RAW kako bi sačuvao kontrolu nad detaljima, ekspozicijom i bojom tijekom postprodukcije. Također snima HD H.264 proxy u stvarnom vremenu što olakšava dijeljenje medija diljem svijeta u nekoliko minuta. To znači da slike uvijek imaju neviđenu razlučivost i kvalitetu za boju, ključanje, kompozitiranje, ponovno kadriranje, stabilizaciju i praćenje u HD, 4K ili 6K.

Blackmagic PYXIS ima dva ugrađena CFexpress snimača kartica i USB-C priključak za proširenje za snimanje izravno na vanjske flash medijske diskove ili SSD. CFexpress mediji su izdržljiviji i brži čak i od starijih medija pa su savršeni za snimanje 12-bitnih Blackmagic RAW datoteka pune rezolucije. Osim toga, s dvostrukim CFexpress utorima, korisnici mogu nastaviti snimati jer mogu bez prestanka zamijeniti pune kartice bez prekida.

Blackmagic PYXIS podržava stvaranje male H.264 proxy datoteke uz originalni medij kamere prilikom snimanja. To znači da se mala proxy datoteka može prenijeti u Blackmagic Cloud za nekoliko sekundi tako da su njihovi mediji dostupni u studiju u stvarnom vremenu. Mogućnost izravnog prijenosa medija u DaVinci Resolve spremnik za medije dok uređivači rade je revolucionarna i nikada prije nije bila moguća. Svaki urednik koji radi bilo gdje u svijetu dobit će snimke.

Prilikom učitavanja na Blackmagic Cloud, korisnici mogu koristiti Apple ili Android telefon za povezivanje s internetom putem mobilnih podataka. Jednostavno spojite telefon na USB-C priključak i Blackmagic PYXIS će se konfigurirati za mobilne podatke. Kupci se također mogu povezati putem žičanog Etherneta pomoću Ethernet priključka fotoaparata. To korisnicima omogućuje da svoje medije izbace dok korisnici snimaju tako da postprodukcijski timovi bilo gdje u svijetu mogu započeti s radom u stvarnom vremenu.

Blackmagic PYXIS podržava opcijski Blackmagic URSA Cine EVF kako bi snimanje na otvorenom i iz ruke bilo precizno i ​​jednostavno. Kupci dobivaju integrirani OLED zaslon u boji visoke kvalitete od 1920 x 1080 s ugrađenim senzorom blizine, staklenom dioptrijom od 4 elementa za nevjerojatnu točnost sa širokim podešavanjem fokusa.

Blackmagic PYXIS ima širok raspon priključaka za audio, nadzor, napajanje i više. Kamera uključuje 12G-SDI izlaz za praćenje s podrškom za HDR i Ultra HD izlaz. To znači da kupci mogu spojiti SDI zaslon za praćenje slika na setu, sa ili bez slojeva koji prikazuju kritične informacije i status kamere. SDI omogućuje puno dulje kabele od HDMI-a što olakšava dohvat monitora koji su udaljeniji od seta.

Blackmagic PYXIS ima ugrađeni hardverski streaming mehanizam koji podržava RTMP i SRT streaming na YouTube, Facebook, X i više. Za pristup internetu korisnici imaju dvije mogućnosti, jednu za povezivanje putem Etherneta ili korisnici mogu povezati 4G ili 5G telefon za mobilne podatke. Budući da je streaming ugrađen u kameru, korisnici mogu vidjeti status prijenosa i brzinu prijenosa podataka u tražilu i na LCD-u.

Značajke Blackmagic PYXIS 6K

 • 36 x 24 mm full frame senzor 6K 6048 x 4032
 • Otvorena vrata 3:2, puna visina 6:5 anamorfna i Super 35 za stvaranje kinematografskog sadržaja
 • Izbor modela s L-nastavkom, PL ili zaključavanjem EF nastavka za objektiv
 • Snima punu razlučivost do 36 fps ili 120 fps s prozorom
 • Ugrađeni 4″ HDR 1500 nita LCD zaslon
 • Snima Blackmagic RAW i H.264 proxy
 • Izuzetno brzo snimanje na dvostruku CFexpress karticu
 • Ethernet ili mobilni podaci za mobilni daljinski streaming
 • Opcijski Blackmagic URSA Cine EVF
 • Sadrži 12G-SDI za praćenje s prekrivanjem statusa
 • Profesionalni mini XLR ulaz s fantomskim napajanjem od 48 volti
 • Cjelovito streaming rješenje za YouTube, Facebook, Twitter i više
 • Baterije BP-U serije velikog kapaciteta

ČLANCI

Parametri

Parametri

Proizvođač: Blackmagic Design
Kategorija: Digitalno kino

Main parameters

Camera Sensor sizeFull Frame
Resolution6K
Type of bayonetEF
Output12G SDI

Other parameters

Versionfilmski
Record formatBMD RAW
Record formatH.264
Media typeCFexpress tip B
Battery typeBP-U
Other featuresSIROVO
Other featuresStreaming
Other featuresProxy snimanje
Other featuresVremenski kod
Other featuresHDR
Other featuresDual ISO
Other featuresXLR ulaz

Blog i novosti

Datum: 16. 04. 2024, Kategorija: Blog

Nove Blackmagic Design kamere!

NAB 2024, koji je bio izuzetno bogat Blackmagic Design novostima, pozdravio je između ostalog i dvije nove digitalne filmske kamere ovog brenda:…

PRIBOR (34)

PRIBOR (34)

Exascend 512GB Element Series CFexpress Type B memorijska kartica

Memorijske kartice tipa CFexpress B iz serije Exascend Element dizajnirane su za
205.28 €
Na lageru > 5 kom

Exascend 128GB Essential Series CFexpress Type B memorijska kartica

 • 5 years warranty!
Optimizirana za profesionalnu fotografiju i kinematografiju, Exascend 128GB Essential
147.94 €
Na lageru 5 kom

Exascend 1TB Archon CFexpress Type B memorijska kartica

Memorijska kartica Exascend Archon serije 1TB CFexpress tipa B dizajnirana je (i
537.84 €
Na lageru > 5 kom

Exascend Explorer prijenosni SSD 4TB

 • 5 years warranty!
Raspon vanjskih SSD-ova Exascend Explorer spreman je za avanturu! Osim visokih performansi
573.38 €
Na lageru > 5 kom

Exascend 2TB Archon CFexpress Type B memorijska kartica

 • Besplatan prijevoz
Memorijska kartica Exascend Archon serije 2TB CFexpress tipa B dizajnirana je (i
836.01 €
Na lageru 3 kom

Exascend 1TB Nitro CFexpress VPG400 memorijska kartica tipa B

 • Besplatan prijevoz
 • 5 years warranty!
CFexpress memorijske kartice tipa B serije Exascend Nitro imaju IP67 certifikat i
1 122.71 €
Na lageru 3 kom

Exascend 256GB Element Series CFexpress Type B memorijska kartica

Memorijske kartice tipa CFexpress B iz serije Exascend Element dizajnirane su za
125 €

Memorijska kartica Exascend 1TB serije CFexpress tip B

Dizajnirane za ljubitelje fotografije i kinematografije, memorijske kartice Exascend
457.57 €
Na lageru 2 kom

Exascend 2TB Essential Archon CFexpress 2.0 memorijska kartica tipa B

 • Besplatan prijevoz
 • 5 years warranty!
Exascend Essential serija pruža izvedbu na razini kina u CFexpress formatu tipa B.
836.01 €
Na lageru 2 kom

Exascend Explorer prijenosni SSD 1TB

 • 5 years warranty!
Raspon eksternih SSD diskova Exascend Explorer spreman je za avanturu! Uz visoke
183.47 €
Na lageru 2 kom

Exascend Gecko Portable SSD 1TB

 • 5 years warranty!
Asortiman eksternih SSD diskova Exascend Gecko varijanta je modela Exascend Explorer,
206.41 €
Na lageru 2 kom

Exascend Explorer prijenosni SSD 2TB

 • Novost
 • 5 years warranty!
Raspon vanjskih SSD-ova Exascend Explorer spreman je za avanturu! Osim visokih performansi
290.13 €
Na lageru 2 kom

Exascend 256GB Essential Series CFexpress Type B memorijska kartica

 • 5 years warranty!
Optimizirana za profesionalnu fotografiju i kinematografiju, Exascend Essential Series
193.81 €
Na lageru 2 kom

Exascend 512GB Nitro CFexpress VPG400 memorijska kartica tipa B

 • 5 years warranty!
CFexpress memorijske kartice tipa B serije Exascend Nitro imaju IP67 certifikat i
686.93 €
Na lageru 2 kom

Exascend Gecko Portable SSD 4TB

 • 5 years warranty!
Asortiman eksternih SSD pogona Exascend Gecko varijanta je modela Exascend Explorer,
596.32 €
Prema 3 kom

Blackmagic Design PYXIS Rosette Plate

 • Novost
Dodatna bočna ploča s navojima od 5 1/4" i 4 navoja od 3/8" za dodavanje
74.38 €
Prema > 5 kom

Exascend 1TB Essential Series CFexpress Type B memorijska kartica

Optimizirana za profesionalnu fotografiju i kinematografiju, Exascend Essential Series
537.84 €
Prema 2 kom

Exascend Gecko Portable SSD 2TB

 • 5 years warranty!
Asortiman eksternih SSD pogona Exascend Gecko varijanta je modela Exascend Explorer,
309.62 €
Poslati 1 kom

Exascend 512GB Essential Series CFexpress Type B memorijska kartica

 • 5 years warranty!
Optimizirana za profesionalnu fotografiju i kinematografiju, Exascend Essential Series
342.89 €

Exascend Gecko Portable SSD 8TB

 • Besplatan prijevoz
 • 5 years warranty!
Asortiman eksternih SSD diskova Exascend Gecko varijanta je modela Exascend Explorer,
1 376.14 €

Exascend Explorer Portable SSD 8TB

 • Besplatan prijevoz
 • 5 years warranty!
Raspon vanjskih SSD-ova Exascend Explorer spreman je za avanturu! Osim visokih performansi
1 356.64 €

Blackmagic Design URSA Cine EVF

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Visokokvalitetno tražilo s full HD OLED zaslonom, preciznom staklenom optikom, podesivom
2 098.75 €
Prema 3 kom

Sony BP-U60T

Kompaktna baterija za fotoaparate iz serije XDCAM. Baterija također sadrži 4-pinski
443.75 €

Sony BP-U100

Litij-ionska baterija od 97 Wh dizajnirana za Sony fotoaparate kompatibilne s vrstom
473.86 €

Sony BP-U35

Litij-ionska baterija od 35 Wh dizajnirana za Sony fotoaparate kompatibilne s vrstom
163.01 €

Sony BP-U70

Litij-ionska baterija od 72 Wh namijenjena Sony fotoaparatima kompatibilnim s tipom
327.29 €

Wise 2TB prijenosni SSD

 • -7 %
Profesionalni SSD diskovi za 4K video! Preporučeno od strane Blackmagic Design (Pocket
515.99 €

Wise CFexpress Type B PRO 160GB

Nova "PRO" serija medija Wise CFexpress Type B dolazi u kapacitetima od
271.9 €

Wise 1TB prijenosni SSD

 • -27 %
Poseban događaj: -27%
Profesionalni SSD diskovi za 4K video! Preporučeno od strane Blackmagic Design (Pocket
283.06 €

Wise CFexpress Type B PRO 640 GB

Nova "PRO" serija medija Wise CFexpress Type B dolazi u kapacitetima od
775.31 €

Wise CFexpress Type B Mark II 1 TB (CFX-1024M2)

Profesionalne kartice Wise CFexpress Type B "Mark II" koriste nove procesore
419.79 €

LB-SU90C BP-U tipa 90 Wh DV baterija s USB-C i D-tapom

LB-SU90C je nova baterija velikog kapaciteta od 90 Wh BP-U tipa DV s D-tap izlazom
336.25 €

Wise CFexpress Type B Mark II 2 TB (CFX-B2048M2)

Profesionalne kartice Wise CFexpress Type B "Mark II" koriste nove procesore
786.46 €

Wise CFexpress Type B PRO 320 GB

Nova "PRO" serija medija Wise CFexpress Type B dolazi u kapacitetima od
463.98 €