O nama

Syntex je osnovan 1994. godine kako bi ponudio proizvode i rješenja za profesionalnu transkripciju animacije s računala na video, računalne grafike i animacije, profesionalnu video montažu i obradu. U tom je području bila među pionirima u Češkoj i s vremenom se etablirala kao stabilna, pouzdana i dobro funkcionirajuća tvrtka.

U svom sektoru djeluje kao distributer koji pruža tehničku podršku, servis, savjete, konzultacije, obuku, ali i brine o krajnjim kupcima. 

Specijalizirana je za sljedeće ključne segmente:

  • Profesionalna video montaža i obrada.
  • Digitalna video obrada za najširi krug korisnika, uključujući video amatere i entuzijaste.
  • 2D/3D grafika i animacija, postprodukcija i izrada efekata.
  • Streaming i prijenos slike i zvuka.
  • Kamera tehnika i kompletna oprema.
  • Studijska tehnika.
  • Izrada specijaliziranog softvera po narudžbi.

Syntex djeluje kao distributer ili zastupnik za renomirane tvrtke, uključujući SONY, Panasonic, Grass Valley, Blackmagic Design, Adobe, Datavideo, Kramer Electronics, Libec, CONST, NewTek, Azden, Stardom, Cartoni, MagicSoft, Reflecmedia, Sennheiser, Synco, Saramonic , SmallRig, Tilta, Moment, Rode, Dji i još mnogo toga.

Syntex je tijekom svog postojanja realizirao stotine projekata pokrivajući sve ključne segmente svog djelovanja. Naše reference i zadovoljni klijenti su npr.

  • Sve komercijalne televizije, kao što su TV NOVA, Prima, ČT, JOJ, Markíza, STV, Z1, TA3 i druge.
  • Većina lokalnih i gradskih televizija, uključujući Metropol TV, TV Region, TVA, TV Patriot, TV Centrál, TV Trnava, TV Poprad, TV REDUTA, TV Karpaty, Dúbravská televizija, TV Karlova Ves, TV Pohoda, TV Humenné, Bánovské televizijsko emitiranje, TV Turiec, TV Považie, TV Galanta i drugi.
  • Škole i sveučilišta, uključujući FAMU, VŠMU, Akademiju umjetnosti u Banská Bystrici, UAT u Bratislavi, Filmsku školu u Košicama i druge.

 

Godine 1999. Syntex se proširio na Slovačku, gdje je osnovao podružnicu u Bratislavi kako bi bolje služio slovačkom tržištu.

Tvrtka Syntex ponosna je što je 2019. godine otvorila svoj luksuzni showroom u Pragu 4. Ovaj showroom, opremljen i skladištem, sada služi kao prostor u kojem je dostupan bogati asortiman od oko 7000 proizvoda. Istodobno, sva se roba otprema s ove lokacije, čime kupci imaju priliku osobno upoznati proizvode prije kupnje i brz pristup širokom portfelju audiovizualne tehnologije.

Godine 2021. Syntex je otvorio podružnicu u Budimpešti, u Mađarskoj, proširujući svoj opseg u srednjoeuropskoj regiji. Istovremeno je e-trgovina syntex.cz proširena i na europsku verziju na engleskom jeziku za cijelu EU, dostupnu na www.syntex.tv . Ova platforma nudi širok raspon audio-video proizvoda za profesionalne i amaterske korisnike.

Godine 2022. Syntex je proširio opseg svoje e-trgovine stvaranjem lokaliziranih e-trgovina na njemačkom jeziku, na www.syntexshop.de za njemačko tržište i www.syntexshop.at za austrijsko tržište. Sljedeće, 2023. godine, pokrenute su dodatne lokalizirane e-trgovine za slovensko tržište na www.syntexshop.si i za hrvatsko tržište na www.syntexshop.hr .

Godine 2024. Syntex je predstavio inovativnu aplikaciju za kupovinu za mobilne uređaje pod nazivom "Syntex.cz". Ova mobilna aplikacija predstavlja novu eru kupnje audio i video tehnologije. Filmskim stvarateljima, video blogerima i svima koji se oslanjaju na kvalitetan zvuk i sliku, donosi jedinstvenu priliku za istraživanje opsežnog kataloga audio-video proizvoda izravno s mobilnog telefona ili tableta.

Aplikacija Syntex.cz korisnicima nudi nekoliko ključnih funkcija, uključujući katalog proizvoda, pretraživanje šaptom, integraciju s korisničkim računom, pregled i status narudžbi, zajedničku košaricu između aplikacije i web verzije, povijest narudžbi, pristup računima i pregled i stanje reklamacija.

Aplikacija je dizajnirana da koristi mobilne podatke za učitavanje sadržaja, omogućuje izravan kontakt s klijentskim centrom putem telefona te sprema narudžbe i podatke izravno na uređaj korisnika, bez slanja na vanjske poslužitelje. Time će se osigurati sigurnost i praktičnost korisnika prilikom kupnje i upravljanja njihovim narudžbama putem mobilne aplikacije Syntex.cz. Syntex tako nastavlja svoj inovativni rast, nudeći kupcima široku paletu proizvoda i modernih usluga.