Blackmagic Design URSA Cine 12K + EVF

Blackmagic URSA Cine 12K, nova revolucionarna digitalna filmska kamera koja uvodi nove napredne tehnologije uz potpunu integraciju u radni tijek postprodukcije. Ovaj novi model uključuje novi RGBW senzor velikog formata 36 x 24 mm s većim mjestima za fotografije za 16 koraka dinamičkog raspona, izmjenjive PL, LPL i EF nastavke za objektive i industrijske standardne…

Više informacija

18 939 € s PDV-om 15 151.2 € bez PDV-a
-+
Dostupnost
na upit

Prikaži svu dodatnu opremu

Opis proizvoda

Opis proizvoda

Blackmagic URSA Cine 12K, nova revolucionarna digitalna filmska kamera koja uvodi nove napredne tehnologije uz potpunu integraciju u radni tijek postprodukcije. Ovaj novi model uključuje novi RGBW senzor velikog formata 36 x 24 mm s većim mjestima za fotografije za 16 koraka dinamičkog raspona, izmjenjive PL, LPL i EF nastavke za objektive i industrijske standardne Lemo i Fischer priključke. Blackmagic URSA Cine 12K dolazi s 8TB ugrađene pohrane visokih performansi i također uključuje brzo umrežavanje za prijenos medija i sinkronizaciju na Blackmagic Cloud. Komplet s URSA Cine EVF. Dostupno od 4/2024 .

Što je uključeno:

 • Blackmagic URSA Cine 12K Body
 • Blackmagic URSA Cine EVF
 • Blackmagic URSA Cine Mount PL (instaliran)
 • Blackmagic URSA Cine Mount EF i vijci
 • Blackmagic medijski modul 8TB
 • URSA Cine ručka i vijci
 • URSA Cine gornji nosač šipke 15
 • URSA Cine osnovna ploča 19
 • Plastična preklopna maska ​​za pomoćnu stanicu od 5 inča
 • URSA Cine Battery Plate B nosač
 • WiFi antene
 • URSA Cine PL kapa za tijelo
 • URSA Cine EF kapa za tijelo
 • Gumeni čepovi za konektore
 • Napajanje +24V DC 250W
 • DaVinci Resolve Studio s aktivacijskim ključem
 • Novčanik dobrodošlice s QR kodom za preuzimanje softvera
 • Blackmagic naljepnica
 • Kućište Pelican 1510 izrađeno po narudžbi od pjene

URSA Cine ima revolucionarni novi senzor dizajniran za slike nevjerojatne kvalitete u svim razlučivostima od 4K do ogromnih 12K. Veći senzor temelji se na tehnologiji URSA Mini Pro 12K s većim mjestima za fotografije što dovodi do nevjerojatnih 16 koraka dinamičkog raspona. Jedinstvena RGBW arhitektura pruža jednaku količinu crvenih, zelenih i plavih piksela. To znači da je optimiziran za isporuku nevjerojatno bogatih boja u svim rezolucijama i pruža vrhunsku kvalitetu slike i fleksibilnost.

URSA Cine dizajniran je da zadovolji zahtjeve vrhunske produkcije. Ravnomjerno opterećeno kućište kamere izrađeno je od robusnog kućišta od legure magnezija i laganog polikarbonatnog kompozitnog omotača od karbonskih vlakana kako bi se korisnicima pomoglo brzo kretanje na setu. Standardni Lemo i Fischer priključci omogućuju kupcima da daljinski upravljaju kamerom, dok istovremeno osiguravaju napajanje za motore objektiva i druge dodatke. Kupci također dobivaju 12G‑SDI izlaz, 10G Ethernet, USB-C, XLR audio i više.

Puno područje senzora daje kupcima zapanjujuću 3:2 sliku otvorenih vrata koja korisnicima omogućuje ponovno kadriranje svojih snimaka u postprodukciji. Ili korisnici mogu koristiti veliko područje senzora za anamorfno snimanje i isporuku u nizu omjera slike s 1,3, 1,5, 1,6, 1,66, 1,8 i 2x faktora de-squeeze. Osim toga, korisnici mogu snimati u 4K, 8K ili 12K koristeći cijeli senzor bez izrezivanja, zadržavajući puno vidno polje svojih objektiva. Postoje čak i 9K Super 35 4-perf, 3-perf i 2-perf načini za potpunu kompatibilnost s klasičnim kino objektivima.

Različiti projekti zahtijevaju različite objektive, zbog čega URSA Cine ima izmjenjivi bajonet za objektiv. Kupci se mogu brzo prebacivati ​​između PL, LPL, EF i Hasselblad nosača. Osim toga, svaki nosač ima kontaktne igle za čitanje metapodataka objektiva za praćenje i upotrebu u postprodukciji.

URSA Cine omogućuje ekipama brži rad na setu s više opcija nadzora. Sklopivi monitor ima veliki 5″ HDR zaslon osjetljiv na dodir s jedne strane i vanjski LCD status u boji s druge strane. Na desnoj strani kamere nalazi se namjenska pomoćna stanica s drugim 5-inčnim HDR zaslonom osjetljivim na dodir koji ekipi omogućuje rad oko kamere bez potrebe za vanjskim monitorima. Postoji čak i namjenski način rada za povlačenje fokusa koji korisnicima pomaže da postignu savršen fokus.

Širok raspon industrijskih standardnih priključaka na URSA Cine čini ga savršenim za vrhunsku kino produkciju. 7-pinski Lemo i 3-pinski Fischer konektori na prednjoj strani daju snimanje start/stop i 24V napajanje pa su idealni za dodatke na ploči kao što su motori za fokusiranje. Napajanje kamere osigurava standardni 24V 8-pinski Lemo priključak, a tu je i dodatni 2-pinski Lemo 12V priključak na stražnjoj strani za dodatke nižeg napona.

Blackmagic RAW datoteke pohranjuju metapodatke kamere, podatke o leći, ravnotežu bijele boje, informacije o digitalnoj tablici i prilagođene LUT-ove kako bi se osigurala dosljednost slike na setu i tijekom postprodukcije. URSA Cine snima na uključeni Blackmagic Media Module 8TB, omogućujući korisnicima snimanje preko 4 sata Blackmagic RAW u 12K ili ogromnih 20 sati u 4K.

URSA Cine uključuje optički niskopropusni filtar visokih performansi koji je precizno usklađen sa senzorom. OLPF također uključuje ažurirano IR filtriranje koje poboljšava odziv daleko crvene boje koji, u kombinaciji s Blackmagic RAW obradom za URSA Cine, čuva boju i kritične detalje slike za nove razine vjernosti slike.

URSA Cine je prva digitalna filmska kamera s ugrađenom ultra brzom Cloud Store tehnologijom velikih mogućnosti. Blackmagic Media Module je brz, robustan i uključuje masivnih 8TB prostora za pohranu. Brzo pohranjivanje omogućuje korisnicima snimanje u najvišoj razlučivosti i broju sličica satima i pristup datotekama izravno putem 10G Etherneta velike brzine. Ili kupci mogu koristiti medije koje kupci već posjeduju s opcijskim Blackmagic Media Module CF, koji ima dva CFexpress utora.

Blackmagic Media Dock ubrzava radni tijek postprodukcije čineći bržim i jednostavnijim početak uređivanja i ispravljanja boja. Montirajte do tri Blackmagic medijska modula za brzi pristup medijima s više URSA Cine kamera u isto vrijeme. Četiri brza 10G Ethernet priključka omogućuju izravno povezivanje do četiri odvojene radne stanice za uređivanje i to je iznimno brzo, čak i kada je puno korisnika spojeno u isto vrijeme.

URSA Cine podržava stvaranje male H.264 proxy datoteke uz originalni medij kamere prilikom snimanja. To znači da se mala proxy datoteka može prenijeti u Blackmagic Cloud za nekoliko sekundi tako da su njihovi mediji dostupni u studiju u stvarnom vremenu. Mogućnost izravnog prijenosa medija u DaVinci Resolve spremnik za medije dok uređivači rade je revolucionarna i nikada prije nije bila moguća.

Sada kupci mogu gledati uživo sa filmskih setova. URSA Cine ima ugrađeni hardverski streaming mehanizam koji podržava RTMP i SRT streaming na glavne platforme ili izravno na klijente. Jednostavno se povežite s internetom putem Etherneta, brze WiFi veze ili čak povežite 4G ili 5G telefon za mobilne podatke.

URSA Cine podržava opcijski Blackmagic URSA Cine EVF kako bi snimanje na otvorenom i iz ruke bilo precizno i ​​jednostavno. Kupci dobivaju integrirani OLED zaslon u boji visoke kvalitete od 1920 x 1080 s ugrađenim senzorom blizine, staklenom dioptrijom od 4 elementa za nevjerojatnu točnost sa širokim podešavanjem fokusa. Ugrađeni digitalni grafikon fokusa osigurava kupcima savršenu postavku fokusa tražila.

URSA Cine uključuje 8-pinski Lemo konektor za napajanje na stražnjoj strani kamere koji radi s izvorima napajanja od 24 V i 12 V. To znači da je jednostavno koristiti fotoaparat s postojećim izvorima napajanja, baterijama i dodacima. URSA Cine dolazi s masivnim napajanjem od 250 W i baterijskom pločom B Mount tako da korisnici mogu koristiti širok raspon visokonaponskih baterija proizvođača kao što su IDX, Blueshape, Core SWX, BEBOB i drugi.

URSA Cine dolazi sa svime što kupci trebaju za početak snimanja. Svaki fotoaparat dolazi u robusnom kućištu Pelican s prilagođenim izrezima od pjene koji precizno i ​​sigurno pristaju fotoaparatu i njegovim dodacima. PL bajonet za objektiv dolazi unaprijed instaliran na kućište fotoaparata, a kupci dobivaju izmjenjivi EF bajonet za zaključavanje za čvrsto i sigurno pričvršćivanje pri korištenju težih filmskih objektiva. Kupci čak dobivaju masivni medijski modul od 8 TB unaprijed instaliran, formatiran i spreman za snimanje. Kupci također dobivaju gornju ručku, antene za brzi Wi-Fi, osnovnu ploču, napajanje od 24 V i visokonaponsku B baterijsku ploču za brzo postavljanje.

Značajke Blackmagic URSA Cine 12K

 • Kinematografski senzor velikog formata s ogromnim 16 stupnjeva dinamičkog raspona.
 • Lagano, robusno kućište fotoaparata sa standardnim industrijskim priključcima.
 • PL i zaključavanje EF nosači uključeni s dostupnim dodatnim LPL nosačem.
 • Blackmagic RAW za 12K uređivanje u stvarnom vremenu.
 • Generation 5 Color Science s novom krivuljom filma.
 • OLPF visokih performansi za smanjeni moire i aliasing.
 • Ugrađeni ND filtri za snimanje u različitim uvjetima.
 • Snimajte do 80 fps u 12K, 144 fps u 8K i 240 fps u 4K.
 • Blackmagic Media Module visokih performansi 8TB za snimanje uključen.
 • Mediji za snimanje kompatibilni s Blackmagic Media Dock.
 • Brzi Wi-Fi, 10G Ethernet ili mobilni podaci za mrežne veze.
 • Ugrađeni RTMP i SRT prijenos uživo.
 • Opcijski Blackmagic URSA Cine EVF.
 • Uključuje DaVinci Resolve Studio za postprodukciju.
Parametri

Parametri

Proizvođač: Blackmagic Design
Kategorija: Digitalno kino

Main parameters

Camera Sensor sizeFull Frame
Resolution12K
Type of bayonetEF
Type of bayonetPL
Output12G SDI

Other parameters

Versionfilmski
Record formatBMD RAW
Record formatH.264
Battery typeB Mount
Colour depth12 bita
Other featuresStreaming
Other featuresProxy snimanje
Other featuresVremenski kod
Other featuresHDR
Other featuresND filter
PRIBOR (11)

PRIBOR (11)

DZOFilm Arles FF/VV Prime Cine 5-Lens Set (PL) (Metric)

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Pripremite se podići svoju kreativnost na višu razinu uz DZOFilm Arles, niz profesionalnih
11 249 €
Na lageru 2 kom

DZOFilm Arles 50 mm T/1,4 FF/VV Prime Cine Lens (PL) (Metric)

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Pripremite se podići svoju kreativnost na višu razinu uz DZOFilm Arles, niz profesionalnih
2 499 €
Na lageru 2 kom

DZOFilm Arles 25 mm T/1,4 FF/VV Prime Cine Lens (PL) (Metric)

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Pripremite se podići svoju kreativnost na višu razinu uz DZOFilm Arles, niz profesionalnih
2 499 €
Na lageru 2 kom

DZOFilm Arles 75 mm T/1,4 FF/VV Prime Cine Lens (PL) (Metric)

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Pripremite se podići svoju kreativnost na višu razinu uz DZOFilm Arles, niz profesionalnih
2 499 €
Na lageru 2 kom

DZOFilm Arles 35 mm T/1,4 FF/VV Prime Cine Lens (PL) (Metric)

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Pripremite se podići svoju kreativnost na višu razinu uz DZOFilm Arles, niz profesionalnih
2 499 €
Na lageru 2 kom

DZOFilm Arles 100 mm T/1,4 FF/VV Prime Cine Lens (PL) (Metric)

 • Novost
 • Besplatan prijevoz
Pripremite se podići svoju kreativnost na višu razinu uz DZOFilm Arles, niz profesionalnih
2 499 €
Na lageru 2 kom

Blackmagic Design Media Module 8TB

 • Besplatan prijevoz
Snimajte i prenosite 12-bitne Blackmagic RAW datoteke visoke rezolucije s ovim medijem
1 939 €
na upit

Blackmagic Design URSA Cine LPL Mount

Izmjenjivi LPL bajonet koji vam omogućuje korištenje vrhunskih kino objektiva s vašom
499 €
na upit

Blackmagic Design Media Dock

 • Besplatan prijevoz
Blackmagic Media Dock ubrzava radni tijek postprodukcije čineći bržim i jednostavnijim
2 289 €
na upit

Blackmagic Design URSA Cine PL Mount

Izmjenjivi PL bajonet koji vam omogućuje korištenje visokokvalitetnih profesionalnih
469 €
na upit

Blackmagic Design URSA Cine EF Mount

Izmjenjivi EF bajonet koji vam omogućuje korištenje EF kompatibilnih foto i kino
294 €
na upit