DJI Ronin 4D 4-Axis Cinema Camera 8K Combo

Varijanta DJI Ronin kamere/stabilizatora s kamerom Zenmuse X9-8K. Kamera punog formata Zenmuse X9-8K opremljena je DL bajonetom s podrškom za sve trenutne DJI objektive s karbonskim tijelom, uklj. 16, 24, 35 i 50 mm. Dostupni su i izmjenjivi bajoneti Sony E-mount ili Leica M-mount. Dvostruka izvorna osjetljivost ISO 800/5000, 14+ EV dinamički raspon, motorizirani…

Više informacija

13 241.81 € 13 180.21 € s PDV-om 10 544.17 € bez PDV-a
-+
Dostupnost
Opis proizvoda

Opis proizvoda

Varijanta DJI Ronin kamere/stabilizatora s kamerom Zenmuse X9-8K. Kamera punog formata Zenmuse X9-8K opremljena je DL bajonetom s podrškom za sve trenutne DJI objektive s karbonskim tijelom, uklj. 16, 24, 35 i 50 mm. Dostupni su i izmjenjivi bajoneti Sony E-mount ili Leica M-mount. Dvostruka izvorna osjetljivost ISO 800/5000, 14+ EV dinamički raspon, motorizirani ND filterski sustav, snimanje do 8K30 ProRes 422 HQ 17:9 Full Frame, DCI 4K60 ProRes 422 HQ ili H.264 17:9 Full Frame ili Super 35, LiDAR AF tehnologija, DJI ActiveTrack Pro, snimanje na vanjski ProSSD 1TB USB-C disk ili CFexpress Type-B kartice, koje se napajaju baterijama TB50 (kao u Ronin 2 i Inspire 2) s približno 2,5 sata vremena snimanja.

DJI tehnologije integrirane su u Ronin 4D u jedno vrhunsko i sveobuhvatno kinematografsko rješenje koje nudi pionirsku fleksibilnost solo snimateljima kao i neograničene mogućnosti za koordinirano snimanje. Ova moćna filmska kamera sljedeće generacije dizajnirana je i napravljena da bude budućnost snimanja filmova.

Integracija i modularnost
DJI Ronin 4D nudi potpuno jedinstven dizajn. Njegovo čvrsto tijelo izrađeno je od ugljičnih vlakana i legure aluminija i magnezija, a integrira sustave snimanja, stabilizacije i fokusa, kao i bežični prijenos i kontrolu. Zahvaljujući tome izbjegavate dugotrajno postavljanje i možete brže početi snimati. Uživajte u kompaktnoj udobnosti zajedno s velikim izborom modularnih dodataka.

Visoke performanse
Ronin 4D opremljen je Zenmuse X9, DJI-jevom vrhunskom full-frame kamerom. Također sadrži CineCore 3.0, DJI-jev najnoviji sustav za obradu slike. Ovaj sustav koristi vlasnički čip za izuzetno veliku računalnu snagu. CineCore 3.0 omogućuje Ronin 4D interno snimanje Apple ProRes RAW, ProRes 422 HQ i H.264 videa. Također omogućuje video snimanje u rezolucijama do 8K/75 fps i 4K/120 fps!

Visoka rezolucija i osjetljivost
DCI 8K (8192x4320)/60 fps video čuva svaki detalj, od bujnog lišća do inspirativne arhitekture, od teksture kože do pramenova kose. Za one koji trebaju 4K izlaz, 8K snimanje nudi neviđene kreativne mogućnosti s većom fleksibilnošću za obrezivanje, sastavljanje i stabilizaciju videozapisa u postprodukciji. Zenmuse X9 podržava dual native ISO (X9-8K: 800/4000; X9-6K: 800/5000) za snimanje slika s izvrsnim detaljima i minimalnim šumom, bilo da snimate panoramu večernjeg grada, plažu ili osvijetljenu scenu pri slaboj svjetlosti svijeća.

Dinamički raspon
S više od 14 koraka dinamičkog raspona, Zenmuse X9 pruža prirodne prijelaze svjetla i sjena u složenim uvjetima osvjetljenja kao što su pozadinsko osvjetljenje i scene s izravnim sunčevim svjetlom. Ove tradicionalno teške scene sada se mogu snimiti s lakoćom i pouzdanjem.

DJI Color Science
Zahvaljujući DJI Cinema Color System (DCCS) i snažnoj procesorskoj snazi ​​koju pruža CineCore 3.0, Zenmuse X9 može dati slikama kinematografski izgled održavajući autentične i točne boje. Također podržava industrijski standardni ACES tijek rada za besprijekornu kompatibilnost s tonovima boja drugih filmskih kamera.

Ugrađeni ND filteri
X9 ima ugrađene visokokvalitetne ND filtre (ND 2 do ND 512 ili ND 0,3 do ND 2,7) koji se mogu brzo i jednostavno mijenjati zahvaljujući unutarnjem motoriziranom sustavu. Ovi filteri su također dizajnirani da odgovaraju i nadopunjuju boje Ronin 4D.

DL leće
Standardni DL bajonet modela X9 podržava tri kompaktne leće punog formata. Kućišta su izrađena od laganih karbonskih vlakana, tako da svaka leća teži samo 180 g.

Izmjenjivi bajuneti
X9 podržava izmjenjive nosače objektiva, uključujući DJI-jev vlastiti DL nosač, kao i nosače trećih strana kao što su Leica M, Sony E i drugi. Ultra široki otvor blende f/0,95, elektronički zum, makro i anamorfne leće koje su kompatibilne s tradicionalnim filmskim kamerama također će raditi na X9, pružajući fleksibilnost u izboru leća.

Bežično upravljanje
Bez obzira koristite li leće s ručnim ili autofokusom, možete postići bežičnu kontrolu leća, pa čak i autofokus zahvaljujući namjenskim modulima ugrađenim u X9.

Četveroosna stabilizacija
DJI Ronin 4D dodaje Z-os tradicionalnom tri-osnom gimbalu, koji učinkovito smanjuje vertikalno podrhtavanje kamere i nudi visoke performanse stabilizacije. Četiri osi rade zajedno s ToF senzorom okrenutim prema dolje, prednjim i donjim dvostrukim vizualnim senzorima, ugrađenim IMU-om, barometrom i naprednim novim algoritmom, te zajedno podižu stabilizaciju na potpuno novu razinu.

ActiveTrack Pro
DJI-jev patentirani računalni vid, tehnologija dubokog učenja i robusna CineCore 3.0 računalna snaga kombiniraju se u ActiveTrack Pro, što omogućuje praćenje snimke u najvišoj kvaliteti. Tehnologija također omogućuje praćenje subjekata s veće udaljenosti i nudi kontinuirano podešavanje AF kompozicije kako bi subjekti ostali u fokusu tijekom praćenja snimaka.

LiDAR valni oblik
DJI Ronin 4D čini ručno fokusiranje lakšim nego ikada. Tehnologija za pomoć pri fokusiranju prikazuje udaljene točke na glavnom i udaljenim monitorima u pojednostavljenom pogledu odozgo prema dolje. Ovo pruža inovativan i intuitivan LiDAR Waveform za brzu lokalizaciju točke fokusa i omogućuje podešavanje fokusa s iznimnom preciznošću. Čak i korisnici s malo ili nimalo iskustva mogu brzo naučiti ručno fokusiranje.

LiDAR mjerenje dometa
LiDAR daljinomjer može baciti do 43 200 točaka unutar dometa od 10 metara. U usporedbi s autofokusom s detekcijom faze (PDAF), LiDAR sustav fokusiranja Ronin 4D može fokusirati brže bez ugrožavanja kvalitete slike ili oslanjanja na teksturu površine subjekta. Ovo je posebno korisno u okruženjima sa slabim osvjetljenjem i nudi iznimne mogućnosti fokusiranja u usporedbi s drugim fotoaparatima.

Auto fokus
S novim LiDAR sustavom fokusiranja, Ronin 4D može zadržati fokus čak i kada postoji jako zamućenje zbog pokreta uzrokovano objektima koji se brzo kreću. S instaliranim motorom za fokusiranje, automatsko fokusiranje dostupno je i s ručnim objektivima. Kontinuirani autofokus na objekte može se aktivirati zajedno s ActiveTrack Pro, što je posebno zgodno za solo korisnike.

Automatski ručni fokus
Način rada automatskog ručnog fokusa (AMF) daje vam preciznost i fleksibilnost ručnog fokusa uz pogodnost autofokusa. Kotačić za fokusiranje okretat će se sinkronizirano kako se točka fokusa mijenja, ali snimatelj može preuzeti ručnu kontrolu u bilo kojem trenutku. Kotačić za fokusiranje na desnom rukohvatu ima čak i dinamičko prigušivanje s elektromagnetskom tehnologijom. Ovo će kamermanima dati fizički osjećaj promjene fokusa i omogućiti intuitivnije i modernije iskustvo fokusiranja koje nema premca.

Video prijenos
Ronin 4D koristi potpuno novu DJI O3 Pro Video Transmission tehnologiju, nudeći domet prijenosa od približno 6 km, što bi bilo nezamislivo s tradicionalnim rješenjima. Uz 2,4 GHz i 5,8 GHz, podržava DFS frekvencijski pojas i 256-bitni AES algoritam enkripcije, koji može emitirati FHD 1080p / 60fps signal na više udaljenih monitora u isto vrijeme, sa znatno poboljšanom sigurnošću, stabilnošću i sposobnošću protiv ometanja .

Integrirani dizajn
4D video odašiljač može se izravno montirati na Ronin 4D i napajati baterijom glavnog tijela. S ugrađenim bežičnim video prijemnikom, ima 7" daljinski monitor s 1500 nita visoke svjetline, dodirnim zaslonom visoke svjetline sa širokim rasponom boja, koji može prenositi i HDMI i SDI signale kroz modul za proširenje. Njegovo kompaktno i lagano kućište pruža optimalnu prenosivost i učinkovito postavljanje, tako da korisnici mogu odmah početi snimati.

Koordinirano snimanje
Daljinski monitor visoke svjetline podržava jedan odašiljač s više prijemnika za video i audio. Dostupna su dva načina prijenosa. Prvi od njih je Broadcast mod, koji ne postavlja nikakva ograničenja na broj prijamnika i pogodan je za praćenje s velikom ekipom. Drugi je način upravljanja koji podržava koordinirani rad dvaju prijemnika.

Daljinski monitor visoke svjetline može se spojiti na Ronin 4D ručke, DJI Master Wheels, DJI Force Pro ili novi DJI Three-Channel Follow Focus. To omogućuje visokoprecizno daljinsko upravljanje fokusom i pokretima gimbala, pokretanje i zaustavljanje snimanja te podešavanje postavki kamere kako bi se zadovoljili najviši standardi koordiniranog snimanja. Osim toga, zahvaljujući ugrađenom žiroskopskom senzoru, monitor se može pretvoriti u daljinski upravljač za kretanje Ronin 4D gimbala.

Zrcaljeno upravljačko sučelje
Mirror Control Mode pruža udaljenom monitoru identično upravljačko sučelje glavnom monitoru, uključujući sve napredne značajke kao što je reprodukcija izvornog materijala, video specifikacije i postavke gimbala koje se mogu podesiti daljinski, čak i kada je Ronin 4D montiran na produžne platforme kao što su dizalica, žičara ili nosač vozila.

Samostalno snimanje i reprodukcija
Daljinski monitor visoke svjetline ima ugrađeni utor za microSD karticu koji podržava neovisno snimanje videozapisa do 1080p / 60 fps. Kada koristite više povezanih udaljenih monitora, svaki monitor može reproducirati materijal neovisno bez ometanja drugih monitora.

Skladištenje
Ronin 4D ima ugrađen CFexpress Type B utor zajedno s USB 3.1 Type-C priključkom za proširenje za snimanje izravno na vanjski disk. Također nudi interno video snimanje s najvišim specifikacijama pomoću DJI PROSSD 1TB, koji se može izravno povezati s računalom pomoću USB-C kabela za pristup medijima bez tradicionalnog SSD čitača. Ove mogućnosti pohranjivanja pružaju vrlo isplativo rješenje čak i za one koji žele neusporedivu kombinaciju performansi i stabilnosti.

Snimanje glasa
Ronin 4D ima ugrađene mikrofone koji podržavaju dvokanalno 24-bitno audio snimanje. Također nudi 3,5 mm priključak i XLR mikrofonske priključke za dodatnu audio opremu.

Život baterije
Poput Ronina 2 i Inspirea 2, DJI Ronin 4D koristi TB50 pametne baterije koje nude do 2,5 sata snimanja i mogu se potpuno napuniti za samo 1,5 sat. Automatsko grijanje je također podržano kako bi se osigurala pouzdana funkcionalnost u ekstremno hladnim uvjetima.

Parametri

Parametri

Proizvođač: DJI
Kategorija: Digitalno kino

Main parameters

Camera Sensor sizeFull Frame
Resolution8K
Type of bayonetDL
OutputHDMI
OutputUSB-C

Other parameters

Versionfilmski
Record formatProRes
Record formatH.264
FPS4K 120 sličica u sekundi
FPS8K 75 sličica u sekundi
Media typeSSD
Media typeCFexpress tip B
Battery typeTB50
Colour depth10 bita
Other featuresHDR
Other featuresDual ISO
Other featuresWi-Fi
Other featuresND filter