Sony FE 16-35mm F2.8 G Master

Sony FE 16-35mm F2.8 GM širokokutni zum G Master objektiv punog formata

Više informacija

Poseban događaj: -10%
2 250 € 2 021 € s PDV-om 1 616.8 € bez PDV-a
-+
Dostupnost
Opis proizvoda

Opis proizvoda

Sony FE 16-35mm F2.8 GM širokokutni zum G Master objektiv punog formata

G Master performanse u kompaktnom širokokutnom F2.8 16–35 mm zoomu nudi obilje mogućnosti za snimanje objekata na nove kreativne načine.

Glavne značajke

Brzi F2.8 16–35 mm zum visoke razlučivosti
Prvi širokokutni G Master zum objektiv nudi performanse koje će u potpunosti iskoristiti potencijal visoke razlučivosti najnovijih i budućih tijela fotoaparata. Najnaprednije optičke i mehaničke tehnologije tvrtke Sony spajaju se kako bi pružile izvanredan prikaz i jasnoću.

Visoka razlučivost od kuta do kuta
Beskompromisan optički dizajn postiže izuzetno visoku rezoluciju i kontrast. Krajolici, arhitektura, interijeri i drugi ekspanzivni subjekti snimljeni su s izvanrednom oštrinom od kuta do kuta. Asferični elementi minimaliziraju izobličenje, dok elementi od ED (Extra-low Dispersion) stakla učinkovito kontroliraju kromatsku aberaciju.

Jasnoća i kontrast u svakom svjetlu
Sonyjev originalni Nano AR premaz potiskuje lažne odbljeske koji mogu uzrokovati odbljesak i duhove u pozadinskom osvjetljenju i drugim izazovnim svjetlosnim situacijama, za dosljedno visok kontrast i jasnoću. Sloboda od odbljeska u širokom rasponu kutova upadne svjetlosti pruža veću fleksibilnost kadriranja i komponiranja, osobito pri širokokutnim žarišnim duljinama. (1. Nano AR premaz / 2. Staklo / 3. Propuštena svjetlost).

Razlučivost i bokeh podignuti na nove visine
Ovaj objektiv ima dva Sony XA (ekstremno asferična) elementa s površinskom preciznošću od 0,01 mikrona. Izobličenja koja se obično javljaju kod širokokutnih zum objektiva pomno su kontrolirana, kao i astigmatizam i zakrivljenost polja. Neatraktivno zamućenje u obliku prstena luka učinkovito je potisnuto XA (ekstremno asferičnim) elementima tako da se glatko, lijepo zamućenje postiže u područjima izvan fokusa.

Prekrasan bokeh pozadine
Snimanje izbliza na F2.8 može proizvesti izvanredan pozadinski bokeh. Koristite ovu mogućnost za snimanje portreta, na primjer, s dinamičnim, slikarskim pozadinama koje se sastoje od glatkog, izražajnog bokeha koji čini da se subjekt jasno ističe.

Optimalna rezolucija na bilo kojoj žarišnoj duljini
Dosljedno visoka razlučivost postiže se od beskonačnosti do najbliže udaljenosti fokusiranja. Ovaj objektiv koristi mehanizam plutajućeg fokusa s dvije neovisno pokretane grupe leća. Ovaj sustav pomaže u smanjenju svih vrsta aberacija na minimalne razine i time održava oštro iscrtavanje visoke razlučivosti od beskonačnog fokusa za krajolike, na primjer, pa sve do bliskog fokusa za portrete i slične subjekte.

Brz, precizan autofokus
Dva DDSSM (Direct Drive SSM) sustava koji koriste originalne Sony piezoelektrične motore izravno pokreću dvije fokusne grupe u konfiguraciji plutajućeg fokusa. Grupe fokusa postavljene su s visokom preciznošću za najveću moguću točnost fokusa. DDSSM je također tih, što ga čini idealnim za snimanje filmova, ali i fotografija.

Lagan i kompaktan za visoku mobilnost
Smanjenje veličine i težine vodeće u klasi postignuto je uz zadržavanje izvanrednih optičkih performansi. Ovaj objektiv idealno odgovara kompaktnim E-mount tijelima, pružajući prijenosni sustav kojim se može lako upravljati i koji je lako ponijeti sa sobom na planinarenje ili planinarenje.

11 oštrica poboljšava ljepotu bokeh efekta
Sonyjev originalni kružni otvor blende s 11 oštrica pridonosi još većoj kvaliteti bokeha. Dizajn i materijali revidirani su kako bi se zadržao okrugli oblik, a primjenjuju se strogi standardi kružnosti kako bi se osiguralo postizanje pune ljepote bokeha objektiva bez kompromisa.

Glatki, svestrani rad
Tipka za zadržavanje fokusa, prsten za ručno fokusiranje, prekidač AF/MF i druge kontrole pružaju svestrano upravljanje vrhovima prstiju. Gumb za zadržavanje fokusa može se prilagoditi putem izbornika na tijelu koji omogućuje dodjelu raznih funkcija gumbu kako bi odgovarale potrebama korisnika.

Prednji element obložen fluorom
Prednji element leće ima fluoridni premaz koji pomaže u sprječavanju otisaka prstiju na leći i sprječava lijepljenje prljavštine te olakšava brisanje prljavštine i otisaka prstiju koji se pojave na površini leće.

Visoka pouzdanost u teškim uvjetima
Ukupni dizajn ovog objektiva otporan je na prašinu i vlagu za dodatnu zaštitu i pouzdan rad u izazovnim okruženjima. Snimajte s povjerenjem po slaboj kiši ili vjetrovitim uvjetima.1.

SPECIFIKACIJE LEĆE

 • 35 mm ekvivalentna žarišna duljina (APS-C): 24–52,5
 • Kut gledanja (APS-C): 83°–44°
 • Žarišna duljina (mm): 16–35
 • Format: 35 mm full frame
 • Skupine leća / elementi: 13–16
 • Maksimalni omjer povećanja (x): 0,19
 • Maksimalni otvor blende (F): 2,8
 • Minimalni otvor blende (F): 22
 • Nosač: Sony E-mount
 • Kut gledanja (35 mm): 107°–63°
 • Krilice otvora blende: 11
 • Kružni otvor blende: Da
 • Promjer filtera (mm): 82
 • Vrsta kapuljače: oblik latice, bajunet tipa
 • Stabilizacija slike (SteadyShot): - (integrirana u tijelo)
 • Minimalna udaljenost fokusa: 0,92 ft (0,28 m)
 • Sustav zumiranja: Ručni
 • Veličina i težina: Težina: 24 oz (680 g)
 • Dimenzije (D x D): 3-1/2" x 4-7/8" (88,5 x 121,6 mm)
 • Žarišna duljina: 16-35 mm
 • Maks. Otvor blende: f/2.8

Broj proizvoda: SEL1635GM.SYX , SEL1635GM

Parametri

Parametri

Proizvođač: SONY
Kategorija: Leće

Main parameters

BayonetE-mount
Lens TypeZoom
Lens suitable forAPS-C
Lens suitable forSuper 35
Aperture (f)2.8
Optical zoom11.1x
Focal length16mm
Minimal focal length16mm
Maximum focal length35mm
Auto focusDa
ZoomDa
AnamorphicNe
MacroNe

Other parameters

SeriesSony G Master