Zeiss Nano Prime 24mm T1.5 (Sony E) (Metric)

Zeiss Nano Prime serija je profesionalnih filmskih objektiva s fiksnim fokusom za moderne full-frame fotoaparate bez ogledala (u trenutku lansiranja, objektivi dolaze s izmjenjivim Sony E bajonetom). Svih šest varijanti karakterizira dosljedna svjetlina od T/1,5 pri pokrivanju žarišnih duljina od 18 – 100 mm i, naravno, vrlo izdržljiv dizajn.

Više informacija

Istražujemo / pišite za dostupnost
Dostupnost
na upit
Opis proizvoda

Opis proizvoda

Zeiss Nano Prime serija je profesionalnih filmskih objektiva s fiksnim fokusom za moderne full-frame fotoaparate bez ogledala (u trenutku lansiranja, objektivi dolaze s izmjenjivim Sony E bajonetom). Svih šest varijanti karakterizira dosljedna svjetlina od T/1,5 pri pokrivanju žarišnih duljina od 18 – 100 mm i, naravno, vrlo izdržljiv dizajn.

Široki žarišni raspon
Nano Prime leće dolaze u 18 mm, 24 mm, 35 mm, 50 mm, 75 mm i 100 mm, nudeći širok raspon žarišnih duljina od širokokutnih do telefoto.

Filmski izgled u svakom kadru
Veliki otvor blende Nano Prime leća, u kombinaciji s njihovom sposobnošću fokusiranja na blizinu, omogućuje fascinantno malu dubinsku oštrinu, čak i kod širokokutnih snimaka. Zahvaljujući otvoru blende T/1.5 i otvoru blende od 12 oštrica, ovi objektivi stvaraju izvrstan bokeh koji omogućuje fantastičnu kinematografiju u stilu serije Supreme Prime, te je stoga pogodan i za najzahtjevnije filmske produkcije, npr. za montažu na B -Cam i C-Cam kamere.

Izdržljiva i precizna konstrukcija
Nano Prime leće karakteriziraju iznimna optička preciznost i izdržljiv dizajn. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, koji sadrži navoj od 95 mm za kompendij i navoj od 86 mm za filter, ove se leće bez problema mogu koristiti i sa stabilizatorima ili dronovima. Prstenovi fokusa i otvora blende s jednom lokacijom pojednostavljuju izmjene objektiva i nadopunjuju ih lako čitljive kalibrirane skale, glatka rotacija prstena fokusa za 280° i precizna rotacija prstena otvora blende za 90° za savršene postavke.

Za zahtjevne uvjete
Izrađeni su za zahtjevne uvjete, poput hladnoće i kiše, te prolaze rigorozne testove koji jamče njihovu visoku otpornost u najzahtjevnijim uvjetima. Nano Prime leće su pouzdan izbor za svakodnevnu upotrebu!

Izmjenjivi bajunet
Nano Prime modeli opremljeni su ZEISS IMS (Interchangeable Mount System) izmjenjivim bajunetom. Objektivi su opremljeni korisnički podesivim stražnjim fokusom pomoću podložaka i jamče točno poravnanje sa skalom čak i na komercijalnim kamerama i fotoaparatima, koji obično pokazuju veće tolerancije mehanike bajuneta.

Elektroničko sučelje
Opremljeni su integriranim elektroničkim sučeljem na bajunetu, koje omogućuje prijenos metapodataka u stvarnom vremenu, uključujući žarišnu duljinu, udaljenost fokusa i otvor blende, izravno na fotoaparat/kamkorder. Dodatni podaci o leći, uključujući izobličenje i vinjetiranje, dostupni su unutar ekosustava ZEISS CinCraft. Ove su informacije vrijedne za postprodukciju (CinCraft Mapper) i kompatibilne su s novouvedenim sustavom praćenja kamere CinCraft Scenario.

Usluga širom svijeta
Zeiss Nano Prime leće su ručno sastavljene i pažljivo ugravirane s pojedinačno kalibriranim skalama, a također su dizajnirane za jednostavno održavanje. Posljednjih godina Zeiss je izgradio snažnu globalnu servisnu mrežu, s ovlaštenim servisima koji pružaju održavanje prema tvorničkim standardima u SAD-u, Europi i Aziji.

Zeiss Nano Prime 24mm T1.5 (Sony E) (metrički)

 • Svjetlina: T/1,5–T/16
 • Min. udaljenost fokusa: 0,35 m
 • Duljina: 89 mm
 • Prednji promjer: 95 mm
 • Težina: 0,88 kg
 • Rotacija prstena fokusa: 280°
 • Horizontalni kut gledanja (FF): 74,2°
Parametri

Parametri

Proizvođač: ZEISS
Kategorija: Leće

Main parameters

BayonetE-mount
Lens TypePuno staklo
Lens suitable forPuni okvir
Lens suitable forSuper 35
Aperture (f)1.5
Focal length24mm

Other parameters

SeriesNano Prime
PRIBOR (4)

Pribor za: Sony ILME-FX3 (4)

Sony ILME-FX3

 • Besplatan prijevoz
Sony FX3 kompaktni hibridni fotoaparat sa FF senzorom s 15+ EV dinamičkim rasponom
4 379 €
Prema 2 kom

Sony Alpha A7 IV (tijelo)

 • Besplatan prijevoz
 • Poklon besplatno
Dar uključeno 75 €
Novi dodatak obitelji Sony Alpha A7 hibridnih foto/video DSLM opremljen je novorazvijenim
2 559 €
Na lageru 1 kom

Sony Alpha A9 III (tělo)

 • Besplatan prijevoz
Poseban događaj
Sony Alpha A9 III opremljen je novorazvijenim senzorom slike punog formata s globalnim
7 239 €
14-30 dana

Sony FX6

 • Besplatan prijevoz
Sony FX6 profesionalnim filmašima pruža lagan i modularan dizajn kućišta i neprimjetno
6 649 €
na upit
O ovom proizvodu (3)